Google ile Herhangi Bir Site de Arama Yapma

Google ile Herhangi Bir Site Arama Yapma konusu kısaca izah edeyim. Bu basit bir özellik ama sürekli lazım olduğunu düşünüyorum.
Sonuçlar konusunda elbette yüzde yüz sonuçlar vermiyor ama yine iyi bir kolaylık.

Google ile Herhangi Bir Site de Arama Nasıl Yapılır?

Gelelim bu işlemi nasıl yapacağımıza;
Google arama çubuğuna yada Google Chrome adres barında site:aramayapmakistediğimsite aramak istediğim kelime şeklinde yazdığında sadece size o sitede o kelime ile ilgili sonuçları verir.

Bu şekilde Acsesi.com sitesinde Tarkan ile ilgili yayınlanmış tüm sayfalara erişebilirsiniz. 

Google bu konuda Youtube.com'a biraz torpil geçmiş tabi. Chrome'un yeni sürümünde adres çubuğuna direk Youtube.com yazdığınızda Youtube için arama fonksiyonunu devreye sokuyor. 
Bu özellik site basit gelir ama çoğu zaman hayat kurtarır. Şöyle bir örnek vereyim size. Bir konuda araştırma yapıyorsunuz. Konu ile ilgili kaynak olarak Wikipedia'da bir sonuç buldunuz. 
Size hemen Tarkan ile ilgili sayfayı buldu. Şu anda malum wikipedia erişime kapalı. Yine Google'ın güzel bi hizmeti site ön bellekleme özelliği. O işaretlediğim aşağı oka tıklarsanız Önbellek seçeneğini göreceksiniz. Tıklayın sayfanın daha önce ön belleğe alınmış bir örneğini göreceksiniz. Bu şekilde işinizi halledebilirsiniz. 
Yeni bir yazıda görüşmek dileğiyle. Esen kalın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar