Google ile Ücretsiz Mp3 İndir

Google ile Ücretsiz Mp3 İndir diye iddialı bir başlık attım yazıya. Bu 2000'lerden kalma bir nostalji aslında. Ama hala işe yarıyor olması şaşırtıcı.

Bu blogun yayına giriş tarihi de o yıllara tekabül ettiği için hem hatırlatmak hem de çalışıp çalışmadığını test etmek için bu yazıyı kaleme aldım. 

index of mp3 deyimini eskiler bilirler. Bu aslında bi sunucu özelliğinden kaynaklanmaktadır. Google arama kutusuna index of .mp3 yazarsanız bu tarz sitelerle karşılaşabilirsiniz.

Bir web sitesinin kurulumu sırasında dosyaları yüklediğinizde karşılaşacağınız ilk ekrandır bu aslında. Herhangi bir script yoksa ortada ftp'ye yüklediğiniz dosyalar bu şekilde görünür.  Bu klasörler arasında gezinmemizi sağlayan basit bir köprüleme sistemidir.

Mp3 Nasıl İndirilir?

Bir tık daha ileri gittiğinizde sarki-adi.mp3 dosyaları ile karşılaşırsınız. O dosyalara sağ tıklayıp farklı kaydet dediğinizde bilgisayarınıza mp3 dosyasını kaydedebilirsiniz. 
Tabi bu moda olduktan sonra yani herkes bu özelliği öğrendiğinde web tasarımcılar birebir tasarıma sahip siteler yapmaya başladır. Tabi mp3 yerine başka dosyalar indirmeye sevk ettiler insanları. 
Bir sitenin tasarım mı gerçek mi olduğunu anlamanız için sağ tıklayıp sayfa kaynağını görüntüle diyebilirsiniz. Biraz meşakkatli ama denemeye değer. 
Telefona ücretsiz mp3 indir mek için bu yöntemi denedim. Android cihazlarda oluyor. İos bu konuda sınırlı. Dinletiyor ama indirmiyor. 
Sonuç olarak bu blogumun misyonu olan neyi nerde nasıl bulurum tezine basit bir varsayım olarak bu konuyu ekledim.  

Yorumlar

Popüler Yayınlar